Projekt Rondelkolandia
W ramach projektu Rondelkolandia uczniowie klasy III próbowali swoich sił w przygotowaniu waflowych przekładańców. Jako kremy służyły im domowej roboty konfitury, dżemy i nutella wykonana z naturalnych składników. Dodatkowym elementem dekoracyjnym były banany, mandarynki, daktyle i wiele innych egzotycznych pyszności. Zajęcia z Rondelkolandii rozbudzają zainteresowania kulinarne. Uczniowie uczą się, jak w prosty sposób atrakcyjnie wykorzystać produkty spożywcze, a przy okazji poznają zasady bezpiecznego posługiwania się sprzętem gospodarstwa domowego i jego obsługi. Dużą uwagę zwracamy także na higienę przygotowywania i spożywania posiłków. Rondelkolandia rozwija również samodzielność i umiejętność współdziałania w grupie, zachęca do angażowania się w zajęcia. Najwięcej jednak frajdy sprawia nam degustacja przygotowanych dań.
Smacznego !
07
MAR
2024
99
razy
czytano
Patjo