RONDELKOLANDIA W KLASIE 1 A
Niedługo Wielkanoc. Z tej okazji w każdym domu przygotowuje się tradycyjne świąteczne potrawy. Uczniowie klasy 1 a przedstawili swoje propozycje na świąteczny stół.
Wielbiciele białego sera zrobili wielkanocnego baranka z twarożku. Grudki sera tworzyły białą wełnę. Głowa baranka była z chleba, a rogi ze skórki rzodkiewki. Baranek biegał na nogach z ogórka. Wokół niego pojawiły się na talerzu kolorowe kwiaty z rzodkiewki, ogórka i papryki oraz zielona trawa z pietruszki, szczypiorku, koperku i sałaty. Pierwszoklasiści zaproponowali również owocową wersję twarożkowego baranka, a także kurczaczka z jajek ugotowanych na twardo i zajączka z żółtego sera. Mniami !!! Jedzenie nie musi być nudne. Takie dania zachwycą nie tylko małych smakoszy.
Życzymy wszystkim wesołych Świąt Wielkanocnych i samych zdrowych potraw na talerzach.
06
KWI
2019
287
razy
czytano
drawio