WIOSENNE KANAPKI
Po długiej zimie zarówno przyroda jak i nasze organizmy budzą się do nowego życia. Instynktownie czujemy zbliżającą się ciepłą porę roku i mamy potrzebę wzmocnić nasze ciało dawką świeżych witamin. Dlatego postanowiliśmy w klasie I B przygotować wiosenne kanapki. Pierwszoklasiści uwielbiają lekcje, podczas których mogą wykazać się swoimi zdolnościami kulinarnymi. Zajęcia te mają na celu wyrobienie wśród uczniów zdrowych nawyków żywieniowych, a przy tym są wspaniałą okazją do sprawdzenia się w trudnej roli kucharzy. Z wielkim zapałem i zaangażowaniem samodzielnie kroiły, obierały, smarowały i układały produkty tworząc tym samym bardzo ciekawe kompozycje. Przygotowane wiosenne kanapki wyglądały bardzo smakowicie i zdrowo, więc nic dziwnego,że szybko zostały skonsumowane.
18
MAR
2019
273
razy
czytano
własne